arbejdende mand

Sådan sikrer du dig mod arbejdsløshed

zb12

Det er noget, der kan ske for os alle: arbejdsløshed. Langt de fleste af os vil på et eller andet tidspunkt i vores liv komme til at opleve en periode med arbejdsløshed, og derfor er det også en god ide så tidligt som muligt at sikre sig mod det. 

I denne artikel kan du finde nogle tips og tricks til, hvordan du holder du på arbejdsmarkedet, og hvad du skal, hvis du ender med at blive arbejdsløs. 

tommel op

Gør dig selv attraktiv

Rigtig mange af os kan risikere at havne i en eller anden form for trummerum, hvor den ene dag bare tager den anden. Når først man er kommet ind i en sådan dagligdag, så sker der ikke specielt særligt meget udvikling – og det kan godt skade os på flere måder. 

I den travle og dynamiske hverdag vi alle lever i, så er det utroligt vigtigt, at man som arbejder bliver ved med at holde sine færdigheder og kvalifikationer ved lige. Arbejdsmarkedet ændrer sig hele tiden, og de evner og kvalifikationer, som arbejdsgiveren leder efter i dag, er ikke helt det samme, som de ledte efter for bare få år siden. 

Nogle brancher på arbejdsmarkedet udvikler sig selvfølgelig hurtigere end andre, og det stiller derfor forskellige krav til dig som arbejder. Men hvis du sørger for at holde dine evner som en god arbejder ved lige, så gør du dig selv så meget mere attraktiv over for din chef – hvilket gør ham eller hende langt mere villig til at beholde dig, selvom der kommer en fyringsrunde.

Og selv hvis du ender med at skulle lede efter nyt job, så er det nogle kvalifikationer, du kan tage videre og bruge til din fordel, når du skal gøre dig attraktiv for nye potentielle jobmuligheder.

Hvis du er nyuddannet, kan det især godt være svært altid at fastholde et job og sikre dig mod arbejdsløshed. Her kan du finde nogle gode råd til, hvordan du netop som nyuddannet kan holde dig fra at komme i arbejdsløshed.

kvinde

Meld dig ind i en a-kasse

Hvis du ikke allerede er meldt ind i en a-kasse, så er det så absolut noget, du bør se at få gjort. Når du er i en a-kasse, så sikrer du dig en god og stabil indkomst, uanset om du ender i en periode med arbejdsløshed eller ej. 

Arbejdsløshed kan falde lynhurtigt og kan komme af mange forskellige grunde. Det kan derfor godt være svært altid at forberede sig på. Men når du står i en a-kasse, så er du sikret en god indkomst, som kan holde dig oven vande, indtil du finder dit ståsted igen. Det er aldrig sjovt at blive arbejdsløs, men når du står i en a-kasse, så bliver det i det mindste en let nemmere oplevelse at skulle igennem. 

En a-kasse tilbyder desuden også mange andre slags service, såsom vejledning i tilfælde af arbejdsløshed og diverse former for kurser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *