Personer om et bord

Sådan indretter du den flotteste spisestue

zb12

Har du et rum, du gerne vil have skal blive til en spisestue, eller trænger din nuværende spisestue til et friskt look? Det er altid rart at indrette dele af, eller hele, sit hjem på ny, og det gælder altså også den vigtige spisestue. Men hvordan kan man få spisestuen til at leve op til dens fulde potentiale?

Kend din stil

Inden du begynder at indrette, kan det være en god idé at sætte sig ned og tænke over, hvilken retning du gerne vil tage udseendet i. Der findes nemlig mange forskellige stile, og ved du ikke, hvad du vil gå efter, kan resultatet være et stort rod af flere forskellige stile. Det kan se fragmenteret og disharmonisk ud. Ved du til gengæld godt, hvad den ønskede stil er, vil slutresultatet være mere balanceret og højst sandsynligt også mere tilfredsstillende. Det første punkt er dermed overvejelser og planlægning; det kommer man langt med.

Mennesker og mad

Hvilket bord?

Bordet er spisestuens centrum, så det er meget vigtigt at få styr på det. Der findes mange forskellige, men nogle af de mest populære borde er plankeborde med bordben af metal. Plankerne kan give et hyggeligt, en smule rustikt og et naturligt look, hvoraf bordbenene af metal gør det elegant og moderne. Har man et bord kun af træ, kan det virke for voldsomt, stort og tungt, så bordben af metal er en fin måde, hvorpå du kan skabe balance i looket. Bordben af metal er altså med til at gøre bordet mere let at se på, og det giver en form for skønhed, som man ikke kan få på samme måde i et bord af solidt træ. Du kan se mere om bordben af metal lige her.

Hvilke stole?

Hvis der skal være et bord, skal der også være stole. De to dele skal gå op i en større helhed. Bordets størrelse skal nemlig passe til mængden af stole og omvendt, men det handler også om mere end det. Stolene skal også passe i højden til bordet, så bordet ikke føles for højt eller for lavt. Derudover skal stolene jo også være komfortable at sidde på, så hverken du eller dine gæster sidder ubehageligt under middagen. Desuden må de jo gerne se flotte ud. Du kan give lidt farve til stuen, hvis du vælger spisestole med mønstrede sæder.

Alle detaljerne

Når der er styr på bord og stole, er der blot resten af rummet tilbage. Der skal selvfølgelig være en masse fine pyntegenstande, der er med til at gøre spisestuen personlig, og der kan også være flere praktiske ting. Måske har du et fint skab, hvor du kan have dit stel og service, så det er lige ved siden af bordet, når det skal dækkes?

Din spisestue

Hvordan ser den perfekte spisestue ud i dine øjne? Hvis du ved, hvad du kan lide, og hvilken stil, du vil gå efter, kan du sagtens opnå et smukt resultat. Med et flot bord, fine stole og personlige pynteting, vil spisestuen blive det, du altid har gået og drømt om. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *