Fysiurgisk massage

Derfor skal du forkæle dig selv med en massage

zb12

Der kan være mange grunde til, hvorfor det kan være lækkert at forkæle sig selv med en massage. Massage er både godt, hvis du har et konkret problem med ømme muskler, hvis du vil øge blodcirkulationen, hvis du oplever spændinger, eller hvis du bare har brug for lidt lækkert velvære. 

I denne artikel zoomer vi ind på de forskellige typer af massage, der findes, for at hjælpe dig med at finde ud af, hvilken behandling du skal vælge. Du kan booke en tid til massage her: massage vordingborg.

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en af de mest almindelige former for massage, som tilbydes af massører her i Danmark. Denne type massage fokuserer på at øge blodcirkulationen i musklerne ved ganske simpelt at mase spændingerne væk. Massageformen foretages med massageolier og hjælper ved muskelspænding og ømhed. 

Denne type er god til at afhjælpe stress, ømhed, træthed og stivhed. Den er også særligt god ved overbelastningsskader, og derfor er der mange sportsudøvere, der bruger denne massageform. 

Hot stone massage

Hot stone massage er en ægte wellnessmassage. Her bruger massøren opvarmede glatte sten til at massere kroppen med. De glatte og olierede sten bliver ført rundt og trykket ind på musklerne som et forlænget redskab og hjælper massøren til at komme endnu mere i dybden af muskler og led. 

Varmen og bevægelserne øger blodcirkulationen og lindrer smerter og ømhed i musklerne. Denne massageform er rigtig lækker og kan være en god løsning til dig, der bare har brug for ekstra velvære og afslapning. 

Akupunktur

Selvom akupunktur ikke som sådan er en massageform, så er det alligevel værd at nævne i denne sammenhæng. Den ældgamle behandlingsmetode er ret uforståelig og ret fantastisk. Ved hjælp af små nåle, der stikkes ind det helt rigtige sted i kroppen, kan akupunktøren afhjælpe alle mulige former for smerter, spændinger og andre gener. Denne løsning er derfor også værd at overveje, hvis du kæmper med smerter som fx hovedpine eller vedvarende migræne. 

Mediterende kvinde ved vand

Punktmassage

Ved punktmassage fokuserer massøren på ét punkt på kroppen. Ved at udføre et tryk på et bestemt punkt i længere tid ad gangen, frigives hormoner og smerterne aftager, så musklen kan slappe af. Denne massageform er særligt god ved skader, der skyldes forkerte bevægelser over længere tid som fx musearme eller løbeskader. Denne massageform bruges ofte som en del af den fysiurgiske massage. 

Husk at træne kroppen

Det kan være fantastisk lækkert med massage, men hvis du oplever et tilbagevendende problem, bør du opsøge en fysioterapeut eller en læge, for så kan det ikke nødvendigvis løses udelukkende ved hjælp af massage, og der skal i stedet træning til. Hos en fysioterapeut vil du få en række gode råd og øvelser, som du skal udføre dagligt og dermed få løst roden af problemet, så smerten ikke vender tilbage, når musklerne spænder op igen. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *