Mediterende kvinde ved vand

Lær at rumme sorgen

zb12

At miste nogen der står dig nær kan være noget at det mest overvældende og smertefulde du kommer til at opleve i dit liv og derfor kan det også næsten uoverskueligt, at der er både  hverdagsopgaver og praktiske gøremål der skal tages hånd om. For mange af os er det netop i disse tider der er brug for ekstra hjælp og støtte, for at komme ud på den anden side med helbredet og sindet i behold. Herunder finder du et par gode råd til, hvordan du kan få hjælp til at holde styr på det praktiske og samtidig får tid og overskud til at samle det indre til ro og heling.

Mediterende kvinder

Yoga er balsam for sjælen

Der er ingen tvivl om, at yoga er en af de træningsformer, der ikke bare er godt for kroppen, men også har en stor og positiv indvirkning på psyken og den indre ro. Det er en træningsform, der handler om at finde balancen mellem krop og sjæl og gennem dyb koncentration og meditation finde styrken og roen i kroppen til at få det optimale ud af øvelserne samtidig med at det træner hjernen i at fokusere og slappe af midt i stress og sorg.

Er du ikke allerede en af dem, der har stiftet bekendtskab med yoga, er tider, hvor du har brug for at finde ro og måske også se indad være rigtig gode. Her er dit sind mere åbent og du kan gå ind i træningen med lavere forventninger og måske også lægge langsommere ud end du ellers ville have gjort. Det kan være en kæmpe fordel for dig, der ellers ville klø på med krum hals og måske køre kold inden du opnåede den bedste fornemmelse for, hvad yoga egentlig kan gøre for dig og din krop.

Kvinde i sorg

Få hjælp til det praktiske

Det kommer bag på mange, hvor meget praktisk der er i forbindelse med et dødsfald og for den nærmeste familie kan det også være rigtig svært at rumme opgaverne samtidig med sorgen. Heldigvis er det sådan, at der ved og omkring arrangeringen af en begravelse altid er en bedemand tilknyttet som tager sig af alle de formaliteter og papirarbejder, der er nødvending i den sammenhæng. Det er ofte en kæmpe hjælp for de efterladte i den første, tunge tid.

Herefter kommer er tømning af dødsboet og opdeling af værdier, møbler og andre genstande i hjemmet. Det er en tung opgave, der kan rippe op i såret, men også kan give fred og afslutning, hvis det bliver gjort korrekt.

For de fleste er det rart at kunne gå ind og få styr på de ting, der skal gemmes eller videre til slægtninge og arvinger. Men efterfølgende at skulle tømme et helt liv ud af hjemmet og pakke det sammen som skrald eller genbrug er ikke noget alle kan klare og derfor kan det være fordelagtigt at indkalde forstærkninger. Flere firmaer har specialiseret sig i netop den slags og søger man på ’Dødsbo købes’ på nettet dukker der en lang liste frem.

Sørg for at vælge et firma, der giveren god fornemmelse i maven og muligvis en, der ikke bare tilbyder at komme og fjerne det tilbageblevne i form af møbler og inventar, men som også kan stå for en eventuel rengøring og klargøring til nøgleoverdragelse eller salg. På den måde er det ikke et hjem, men en tom bolig familien skal forholde sig til efterfølgende og det kan være en stor lettelse, hvis sorgen vejer for tungt. Ofte er det også et spørgsmål om det rent økonomiske, for i nogle tilfælde er der tale om køb af dødsbo, mens der i andre tilfælde ikke er nok ting af værdi i huset til at kunne  betale for det en rengøring koster.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *