Bilist

Sådan kan du spare penge på din bil

zb12

Det er dyrt at have en bil i Danmark, men hvor dyrt det rent faktisk er afhænger af flere forskellige faktorer. Først og fremmest afhænger det af, hvordan du i første omgang anskaffer dig din bil, da det har en indflydelse på de øvrige omkostninger. 

Køb en bil på forskellige måder 

Du kan købe en bil i Danmark på flere forskellige måder. De mest almindelige er: 

Køb af en ny bil

Du kan enten vælge at købe en helt ny bil direkte hos forhandleren. Alt afhængigt af hvilken bil du vælger at købe, kan dette være en meget stor udgift, men den kan enten betales kontant eller via et billån

Biler

Køb af en brugt bil

Du kan også vælge at købe en brugt bil. Her betaler man typisk en mindre engangsudgift for bilen, men alt afhængigt af hvor gammel bilen er, og hvor god stand den er i, vil den typisk være dyrere i reparationer end en helt ny bil. 

Leasing

Sidst men ikke mindst kan du også vælge at lease din bil. Her betaler man en beskeden engangsudgift for at få lov til at lease bilen, og efterfølgende betaler man et månedligt beløb. Dette er en rigtig god løsning, hvis du ikke har ret mange penge til rådighed at købe bil for, eller hvis du ønsker at skifte bilen ud med jævne mellemrum. 

Parkering

Løbende udgifter

Når bilen er købt, kommer de løbende udgifter, som skal betales i forbindelse med driften af bilen. Her er der blandt andet tale om bilforsikring, grøn ejerafgift, benzin eller diesel samt udgifter til vedligeholdelse og reparationer. 

Hvis du gerne vil spare penge, kan det være en rigtig god ide at vælge en bil, der er billig i forsikring, og som samtidig kører langt på literen. Det sikrer en billig grøn ejerafgift, samtidig med at du sparer penge på opfyldning af benzin eller diesel. 

Parkeringsudgifter

Når du har en bil, skal du selvfølgelig også have et sted at parkere den. Bor du i hus, har du formentlig enten en carport eller en indkørsel, du kan parkere bilen i. Bor du i lejlighed, skal du som regel betale for at have en parkeringslicens til boligforeningens parkeringspladser, men du kan også være heldig, at de er gratis. 

Men hvad gør du så, når du skal ud og køre i bilen og parkere? Det kan for eksempel være, at du skal ud og handle, på arbejde, eller at du skal hjem og besøge din familie eller dine venner. Her skal man som regel betale for parkering, og det kan løbe op i mange penge, hvis du ikke undersøger parkeringsmulighederne.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *