Idrætsefterskoler byder på hele pakken

zb12

Vil du gerne finde ud af, hvad det vil sige at være en del af et større fællesskab? Et fællesskab fyldt med sammenhold og venskab kombineret med en aktiv hverdag? Så vil en idrætsefterskole nemlig være lige noget for dig.

Bred vifte af oplevelser

Her vil der blive lagt fokus på blandt andet gymnastik, kreativitet, holdsport og boglige fag. Men en idrætsefterskole er langt mere end bare ’faglig udvikling’ blandt eleverne. Her kan eleverne få en oplevelse ud over det sædvanlige, der ikke kun omhandler udviklingen inden for de boglige fag eller udviklingen af det sportslige talent, men en oplevelse der også vil udvikle elevernes sociale samvær og trivsel blandt hinanden. På den måde kan enhver elev finde sig selv og finde ud af hvilken person de virkelig er.

efterskolen vil eleverne altså opleve hvad det vil sige at støtte hinanden og hjælpe hinanden, og de vil finde ud af hvor meget man kan opnå ved at holde sammen. Dette ses tydeligt ved de mange gymnastikopvisninger, der vil blive opført i løbet af efterskoleåret, hvor eleverne får lov til at vise hvad de sammen har øvet sig på og bakket hinanden op omkring. Her vil der være plads til at udføre rytmisk gymnastik, hvor eleverne får lov til at kombinere elementer fra både gymnastikkens verden og dansens verden. Samtidig vil der også være plads til springgymnastikken, hvor eleverne kan få lov til at fremvise deres gymnastiske færdigheder i luften.

Også på boldbanerne vil det være tydeligt at se det sammenhold, som eleverne har opbygget i løbet af året. Her går de sammen på banen til diverse fodboldturneringer og håndboldturneringer for at kæmpe for sejren i fællesskab.

Plads til kreativitet og aktivitet

I stedet for at lærerne på skolen blot underviser eleverne slavisk med præcise ordrer, så gives eleverne her i stedet mulighed for selv at komme med input og træne deres egen kreative side. For eksempel har eleverne mulighed for at arbejde med deres egne produkter i de mange forskellige kreative værksteder. Her kan der både arbejdes med tekstiler, glas, træ og meget, meget mere. Men ligesom med gymnastikken og størstedelen af næsten alt hvad eleverne ellers foretager sig på skolen, så får eleverne også mulighed for at skabe meget større kreative projekter i fælleskab. Dette kan ses når eleverne hvert år skal fremvise deres helt egen musical foran flere hundrede mennesker.

Selvom en stor del af tiden på efterskolen byder på spændende aktiviteter på boldbanerne, i gymnastiksalen og i klasselokalerne, så er livet på idrætsefterskolen meget mere end bare undervisning og projekter. Livet på efterskolen byder nemlig på oplevelser, der kan være nærmest er umulige at beskrive for folk der ikke har oplevet dem endnu: Oplevelsen ved at sidde uden for sit værelse om aftenen med sin dyne for at kunne hyggesnakke med alle vennerne på gangen. Suget i maven før man skal træde ind på gulvet til en gymnastikopvisning. Alle samtalerne med værelseskammeraterne om aftenen før man lægger sig til at sove. Følelsen af at vide, at der altid vil være nogle til at lytte.

Med et efterskoleophold vil du ikke kun skabe minder for livet, du vil også kunne skabe venner for livet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *